Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Veér András – Erőss László: Magyarország a szcientológia (pók)hálójában

A szcientológia titkai – A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete?

2018. július 18. - Mohácsi Zoltán

veer_andras_bolondok_urhajoja.jpgMivel jómagam tagja voltam egy keresztény egyháznak, tudom, tapasztaltam, hogy a külsős kritikák, ismertetések mennyire elcsúszottak, félreértelmezők lehetnek. A magam egykori egyházáról is olvastam olyan dolgokat, állításokat, következtetéseket„ amelyeknek valótlanságától égnek állt tőle a szőr a hátamon.

Tény azonban, hogy az ismertetések nem mindenestől voltak falsok: nem zörög a haraszt, csak a hangsúlyok nem feltétlenül ott vannak, ahová a szerzők teszi. azokat.

Tehát ha a külsőség tényét, a rossz hangsúlyok, félreértelmezések, csúsztatások sora, a szerzőnek a szciósokkal való személyes konfliktusából fakadó elfogultsága miatt elosztom kettővel, amit ebben a könyvben olvashattam, akkor is jaj…

A könyv nem szociológiai elemzés, hanem heves, dokumentumokkal alátámasztott vitairat. Ebben a szellemben kell olvasni.

4/5

Art Nouveau, Budapest, 2000, ISBN: 9789630390767

A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr8114121551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása