Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Mark Twain – Cs. Horváth Tibor – Dargay Attila: Huckleberry Finn kalandjai

2018. augusztus 13. - Mohácsi Zoltán

twain_dargay_huckleberry_finn.jpgA Tom Sawyer kalandjai-t kötelező szeretni, és nem is lehet nem ezt tenni: kiskamaszokról szól, humorosan, izgalmasan, szerelemmel, kincskereséssel, gyilkossággal, és feledhető-e a fejünk fölött kötélen forgatott döglött macska, mint munka-megváltó cserealap? 

A Huckleberry Finn-t viszont már gyerekkoromban sem szerettem igazán. Nem fogott meg a sztori. Ha rabszolgaság, akkor Gyökerek. Akkor is, ha Twain kora közelebb volt a történéshez. Ebben a témában még a Tamás bátya is jobban alap. S hiába, hogy valamiért a hivatalos irodalom jobban szereti Huck-ot, én nem. Még képregényben sem. Valahogy olyan érzésem van, hogy Huck története a polkorrektség miatt győzte le Tom-ot.

Dargay rajzai hatalmasat dobnak a sztorin. Nagyon hatalmasat. A csillagokat Dargay kapta, miatta nálam is marad a füzet.

4/5

(2015)

Ifjúsági, Budapest, 1986, 

A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr7414177789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása