Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Pernilla Stalfelt: Halálkönyv

2018. július 24. - Mohácsi Zoltán

stalfelt_halalkonyv.jpgEz mi? Ez kinek? Így? Ilyen idióta tartalommal? Ilyen rajzokkal? A kölkeim kb. hatéves korukban rajzoltak így, a fiam különbül. Ez nem lehet komoly, csak blöff, ugye? Gyerek kezébe nem való, felnőttnek meg minek? Komolyan ilyen aberrált módon segítsünk a gyerekeknek a gyászmunkában?

S Vekerdy Tamás ajánlja, a kiadó pénzt költött rá, s minden bizonnyal vannak szülők, akik szintén. Megáll az ész!

De komolyan: mi a fenét keres a könyvben például Béla, a vámpír? Ha bárkim meghal, hahahaha, nicsak, hogy harapdálja a füvet! Meg milyen kis kafa ijesztgetős szellem lesz abból, aki meghal, hahaha, látod, meghalt az édesanyád, az apukád, a nagymamád, és hihihi, akár hot dog is lehet belőlük, szétesek a röhögéstől, hahaha, hiszen humorosan is fel lehet ezt felfogni!

S persze pragmatikusan is: még a gyászszalagra is ráírhatjuk, hogy „Drága édesanyánk, örökre hiányozni fogsz, mert mindnyájan utálunk mosogatni!”, „Drága Nagyi emléked örökre velünk marad, mert veled ellentétben Anyu nagyon vacak sütiket süt!” Hahaha! 

Meg angyalok lesznek az emberek, miután meghalnak, naná, há' hohápe! Meg az állatok is angyalok lesznek! Leopárdangyal, légyangyal! Meg válasszunk, hogyan néz ki Isten jobban, szkafanderben (búvárruhában?), vagy kopasz szakállasan!

A fiamnak elég blőd humora volt alsós korában. Mekkora ziccert hagytunk ki, hogy nem csináltattunk vele egy könyvet! Nem lenne ma (2013-ban) hiteladósságunk! Én barom!

0/5

(2013)

Vivandra, Budapest, 2006, ISBN: 9789630610742 · Fordította: Polonyi Benigna

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr8614133563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása