Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Hannes Hegen: Mozaik – Digedag – 2. Repülő ​szőnyegek

2018. augusztus 26. - Mohácsi Zoltán

mozaik_deigedag_2_repulo_szonyegek.jpgElhagyva a Vadnyugatot, visszaugrottam a sorozatban. Sajnos a magyarul kiadott első könyv nincsen meg, így a másodikkal kezdtem. Folytattam. Vagy mi. Szóval Digedagék most Keletre mentek, szemmel láthatón, olvashatón a török szultán udvarába. Hogy mi lesz a sztori, a most nem derült ki, egyelőre csak annyi világos, hogy Digedagék nem hajlandók benyalni a szultánnak, de azért nem is küldik el a csudába, nem fordítanak neki hátat. Nem hajbókolnak a hatalomnak, de nem is veszik semmibe: hát csak megcsinálják azt a fránya repülő szőnyeget, igaz nem síkba terítve, hanem hurkába hajtva, gázzal töltve.

Ebből még bármi is lehet…

*

A Digedag sorozat 2. kötete a Németországban 1974. november, december és 1975. január, február folyamán (gyűjteményes könyv formájában 1993-ban Fliegende Teppiche címen) megjelent Mozaik újságokat tartalmazza: 
Az elcserélt teve 
Repülő szőnyegek Isztambul felett 
Aranyketrecben 
A hallgatás tornyaiban
(infó: moly.hu)

*

Ratius, Budapest, 2005, ISBN: 9638688335 · Fordította: Viszocsánszki MihályNagy János
4/5
(2017)

A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr4914204209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása