Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Bunyevácz Zsuzsa: A ​Szent Grál üzenete

Az eltitkolt magyar vonatkozások

2018. július 17. - Mohácsi Zoltán

bunyevacz_a_szet_gral.jpgNagyon vártam, hogy elolvashassam! Elolvastam. Nem tudom… 

A Jézus és az első apostolok származásával kapcsolatos érvelése meghökkentett, elgondolkodtatott, nem úgy, mint Badinyi Jós Ferenc hasonló témájú, követhetetlen műve. 

De valami olyan összbenyomás alakult ki bennem, hogy a szerző összeszedett mindent„ ami csak szakrális és valami módon titokzatos volt a történelemben, egy csokorba fogta, és „felnemzetipántlikázta”. Ezt valami módon még a torinói lepellel is sikerült elérnie. Emiatt egy kicsit sok volt nekem, amit mondott, s vélem, hogy sokak számára az ilyen fürdővíz-gondolatokkal megy kifelé a magyargyökerek-gyerek is, s ami, ugye, elsősorban a fő üzenet lenne: ideje lenne megtanulnunk saját múltunkat, és mernünk nagyok lenni. de legalább belátni, hogy a barbáran művelt nyugattal szemben egy szikrányi szégyenkeznivalónk sincsen. 


Ó, igen: a lányom most jött vissza Londonból. Azt mondja, viselkedésben Balkánabbak, mint mi vagyunk. Sokkal! Most mondjátok meg! S mi efelé igazodunk! Mégis kézbe Bunyevácz Zsuzzsaval!

3,5/5

(2011)

Alexandra, Pécs, 2007, ISBN: 9789633703212


A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr6814119003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása