Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Németh Géza: Blackmore

2018. július 21. - Mohácsi Zoltán

nemth_geza_blackmore.jpgA világ egyik legjobb gitárosának és életművének korrekt, érdekes, elfogulatlanul elfogult történetét olvashatjuk. Blackmore a legendás Deep Purple, a szintén legendássá vált Rainbow és az érdekes, reneszánszosan rockzenét játszó, Blackmore's Night együttesekben zenélt. Mondhatjuk, jobbnál jobb zenéket. Bár a magánéletben is társává váló Candice Night-al elkövetett  Blackmore's Night némileg megosztó zenekar, és sokan visszasírják Blackmore kezébe a lant helyett a gitárt, de mindennel együtt Blacmore bármibe fogott, az minőségi volt, és népszerű lett. 

Németh Géza szereti, értékeli, csodálja Blackmore gitárjátékát, de ez mégsem teszi elfogulttá az emberrel szemben. Miközben Blackmore művészetét piadesztálra emeli, az ember Blackmore-t reálisan látja és mutatja be. 

Kedvem támadt a könyvtől Blacmore zenéit újrahallgatni! S talán ez a legtöbb, amit eg előadóról szóló könyv elérhet, nem? 

5/5

(2011)

Flaccus, Budapest, 2007, ISBN: 9789639412569


A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr8814127455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása