Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Nikosz Kazantzakisz: Akinek meg kell halnia

2018. július 28. - Mohácsi Zoltán

kazantzakisz_akinek_meg_kell_halnia.jpgTeljesen szellemi-szűzen fogtam az olvasásához: se Kazantzakiszról, se erről a történetéről nem tudtam semmit sem. Egy nyaralásra kölcsönkapott ház könyvespolccá találtam, találomra vettem le onnan
. 
Aztán nagyon hamar beleszerettem. Bármilyen pesszimista is. Mert a pesszimizmus mögött (a jó úgyis mindig elnyeri ebben a világban a méltó büntetését) valahogy ott ragyog az optimizmus is (de másképpen mégsem érdemes élni, csak ha a jóra törekszünk, semmilyen más cél nem lehet helyes).

Mivel szellemi-szűzen fogtam az olvasásba, még a fülszöveget sem futottam át, így csak menet közben kapcsoltam, hogy a történet alapvetően egy passió-remake. Elismerőn csettintettem, amikor erre rádöbbentem.

Valahogy olyan érzésem van, hogy kicsiben vagy nagyban, előbb vagy utóbb, de a saját kis életünkben is végig kell csinálnunk a passiót. Csak a szereposztás kérdéses még, a rendező már döntött, mi csak ott toporgunk az irodája előtt. 

5/5

(2013)

Európa, Budapest, 1973, Fordította: Rubin Péter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr5914146633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása