Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Egely György: Tiltott ​találmányok

2018. július 17. - Mohácsi Zoltán

egely_tiltott.jpgNem vagyok nagy rajongója az összeesküvés elméleteknek. Most mégis egyszerre két könyvet is olvastam, ami, egyik így, másik úgy, erről szól. Egely György nem mond mást, mint azt, hogy az életünk sokkal egyszerűbb lenne, a világ sokkal igazságosabb lehetne, ha bizonyos felfedezések közkincsé lehettek volna. De nem lettek, mert magasabb rendű (értsd: önző, pénzéhes, gyilkos) érdekek még „időben” megfojtották őket. 

A könyv szerkezete és stílusa nem túl jól sikerült: hullámzón váltakozik benne a közérthetőség és a pórnép számára „höööö?”-értelmezésű fizikai magyarázat. 


De elolvasni mindenképpen érdemes!

3,5/5

(2011) 

Magánkiadás, Budakeszi, 2000, ISBN: 9630390248


A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr2914119025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2024.04.10. 00:24:09

"Nem vagyok rajongója" vs "a covid az rémhír" ??

Pont mint az a nyomorult, aki a saját lapján működő fórumon éveken át hangoztatta, hogy ő nem fideSSes, de azóta is nyíltan nyomja a fideSSes propagandát...

Mohácsi Zoltán · https://mohabacsi-olvas.blog.hu 2024.04.10. 15:42:27

@Mesterséges Geci:
Az, hogy nem vagyok rajongója az azt jelenti, hogy nem vagyok rajongója. Nem azt, hogy csípőből elfogadom bármelyiket. A coviddal kapcsolatban mondtam, egy fél mondatot kiragadtál az egészből.

Nem tudom, ki a nyomorult a fideSses propagandával. De és azonban az egy dolog, hogy a Fidesz ezerrel nyom bizonyos kérdéseket, és egy másik dolog, hogy ezek a kérdések milyen súllyal vannak a nemzetközi közbeszédben, illetve a tőlünk nyugatra lévő társadalmakban. S ha valaki ezekben a kérdésekben ugyanazt vallja, amit a Fidesz mond, az nem feltétlenül azért van, mert Fideszes. Gondolok itt mondjuk Douglas Murray-re, Jordan Petersonra, Ben Saphiro-ra, és a sor folytatható. Nem gondolnám, hogy ők a Fidesz-szimpatiájukból mondjak, amit mondanak.

Vagyis könnyen lehet, hogy az általad említett Nyomorult Fidesz-szimpatizáns (és az miért is bűn?), de az is, hogy amit mond, annak semmi köze a Fideszhez. Csak a konzervatív megítéléséhez van köze.

Magamból kiindulva simán el tudok ilyet gondolni.
süti beállítások módosítása