Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Peter Kreeft: Menny és pokol között

Párbeszéd valahol a túlvilágon (J. F. Kennedy, C. S. Lewis és Aldous Huxley eszmecseréje az élet legfontosabb kérdéseiről)

2018. július 17. - Mohácsi Zoltán

menny_e_pokol.jpgTekintsünk el attól, hogy a könyv három illusztris „szereplőjének” e holtvilági találkozása a Biblia szerint lehetetlenség, ez csupán apropó egy zseniális gondolatkísérlethez a kereszténység melletti érveléshez!

Ha ettől eltekintünk, marad a zsenialitás és a briliáns gondolatmenet. Volt, ahol viszonylag edzett érvrendszeremet is meglepte a megidézett alakjaihoz méltó szerző. Már ha ez egyáltalán jelent valamit. A Dawkins-féle csípőből előszedett, de tartalommal nem bíró, kereszténység-fitymáló, a hit és az értelem össze nem egyeztethető badarságára méltó válaszokat, szempontokat nyújt a könyvecske. Ezt nem azért mondom, mert drukkoltam, hogy így legyen, hanem azért, mert azt mondom, így van. 

Ajánlom innen és túl, mellette vagy ellene egyaránt! De nagyon!

5/5 
(Megírás: 2011)

Szent István Társulat, Budapest, 2010, ISBN: 9789632772172 · Fordította: Szerdahelyi Miklós



A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr614117873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása