Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Thierry Baudet: A ​Covid rulett (A globalista hatalomátvétel és a Nagy Újraindítás)

Nem tudom, manapság lehet-e már őszintén beszélni, vagy még mindig rémhír, hogy a Covid rémhír?

2023. november 02. - Mohácsi Zoltán

 baudet_a_covid_rulet_borito.jpg

Mindenkinek meg van a maga Covid-sztorija. Senki sem kivétel.

Először én is elhittem, hogy kitört a járvány, és persze én is besz@rtam.

Ugyan ki nem? Valami olyasmire számítottam, hogy úton-útfélen hevernek majd a temetetlen halottak, nem győzünk átlépni felettük, oszló hullák bűze lepi a várost, felbomlik a közrend, éhínség tör ki, miegymás, és persze nem lesz senki, aki mentes a brutálisan gyilkos vírustól. Vírus lesz embernek farkasa. 

Amit egy laboratóriumban hoztak létre azok a gazember kínaiak. 

*

Azon szerencsések közé tartoztam, akiknek mindennap mennie kellett dolgozni. A gépkocsit nem sajnos nem lehet home office-ból vezetni, bár felajánlottam a főnöknénimnek, hogy veszek egy racing-kormányt a számítógépemhez, de csak mosolygott, és máris mondta, másnap mit kell majd csinálnom, miután bejöttem dolgozni. 

Kísérteties volt a kiürült Budapest. Egész nap autókáztam. Először azt hittem, nem lesz munkánk, aztán meg megszakadtunk.

Teltek a hetek, de sehol nem hevertek szanaszét a temetetlenek.

*

Sőt, a harmadik hullámig emberrel nem találkoztam, akinek a vírus által meghalt volna valakije  Olyannal igen, akinek valakije által „javították” a statisztikát: egészen mással mentek orvoshoz, majd  a teljesen más okból bekövetkezett elhalálozásból valahogyan Covid-halál lett a papírmunka során. Mert aki a teszt alapján pozitív lett, azt azonnal fertőzöttnek és betegnek nyilvánították. (A „tünet nélküli betegség” csak később lett bevett fogalommá.)

Volt egy este, amikor lementünk cigarettázni a ház alatt levő parkba: az igazoltató rendőrtől megtudtuk, az a baj, hogy a néptelen lakótelep padján ülünk, miközben csak az egészségügyi séta az engedélyezett. Felírtak. Akkor tudtam meg, hogy a Covid éjjel ülve sokkal jobban fertőz, ha a családtagokkal ücsörgök, mint ha sétálgatok velük. 

Aztán jött a maszk-baromság (tudtad, hogy kék maszk maximum három-négy óráig csinál egyáltalán valamit, s hogy a Covid-vírus sokkal kisebb mint a szövetszálak sűrűsége?), sávos-vásárlás, lockdawn, vállakozások és alkalmazottaik, művészek tönkre tétele, gazdasági agyoncsapása.

Aztán meg az oltás-mizéria. A kapacitálás, meg a kényszerítő eszközök.

Meg az, hogy az volt a rémhírterjesztés, hogy nem halunk meg mindnyájan. Nooormáááis? Valami baj van a kréta körül. Volt, hogy én is büntiben voltam a Facebbok-on emiatt. A demokrácia világában megszűnt a szólásszabadság ezzel kapcsolatban is, és sajnos Magyarország sem volt kivétel ez alól.

*

A miniszterelnökünk egyszer azt találta mondani, hogy a járványt azért nem sikerült még visszaszorítani, mert túl sok az oltatlan. Ez akkora logikátlan baromság volt, hogy én akkor lettem bitonyos abban, hogy az egész valami hatalmas, gigantikus átverés. 

*

S közben jöttek az információk, ki mindenki lett keringésileg beteg, ki mindenki vetélt el közvetlenül az oltás után. Erről azóta sem találkoztam hivatalos véleményekkel, statisztikákkal. 

Azóta Karikó Katalin Nobel-díjat kapott. Iparkodtam úgy felfogni, hogy nem a vakcina miatt, hanem a mRNS hatásmechanizmusának a kidolgozása miatt. Ahogyan a hivatalos indoklás is mondja. 

*

Nem oltattam be magamat, ellenálltam. Igaz, csak kapacitálva voltam, megzsarolva nem. Hetente turkáltak bennem teszt gyanánt, de minden turkálás eredménytelen volt: rendre negatív lettem.

Közben volt egy infarktusom, három és félszer huszonnégy óra maszkban az intenzíven. „Na, most sem akar oltást?” „Minek? Van nekem keringési zavarom anélkül is!” [Szájhúzás a doktor néni részéről, hogy elkönyvelt baromnak.]

Közben halt már meg ismerős is a Covid miatt. Nem mondtam azt, hogy végre. De az ismerettségi körben szerencsére csak egy ilyen eset volt a brutálisan gyilkos járvány ideje alatt. 

S aztán Putyin Oroszországa Ukrajna megtámadásával egy nap alatt megszüntette a járványt! Ő mégsem kapott orvosi Nobel-díjat. 

Fél éve Bill Gates kijelentette, hogy a következő Covid-hullám sokkal súlyosabb lesz mint amilyen az előző volt. Ő már csak tudja, hiszen professzionális próféta, jós és egészségügyi szakember...

Tegnap egy régen látott kolléganőm azt mondta, azért is láttam régen, mert Covidos lett, és ugyancsak vacakul volt. 

Egy holland politikus tollából könyv született arról, mekkora humbug az egész Covid-mizéria, s hogy nem volt más, mint bevezetése a Nagy Újraindításnak. S kiderült, hogy működni fog! Cudar világ érkezik! 

A SZERZŐRŐL

Thierry Baudet egy idén harminckilenc éves, holland politikus. Egy holland self made-párt első embere, aki igen gyorsan igen magasra vitte a pártját. Hogy aztán a kormányalakítási reményeik hamvukba haljanak a Covid hatására. 

Politikája a saját bevallása szerint is populista politika. Ami jelző manapság a negatív jelzők legnegatívabbika, ami csak politikust érhet. A populista ugyanis szélsőjobbos.

A szélsőjobbosság pedig egyet jelent a nacionalizmussal, a migráció-ellenességgel, az EU nemzetgyilkos, globalista politikájának az elutasításával, és Ukrajna EU-ba lépése elleni tiltakozással. Meg azzal, hogy elismeri egy globalista elit háttérben munkálkodását. Az LMBTQXYVZZs-vel nem tudom, hogyan áll. S bár populista, a kereszténységről nincsen jó véleménye. 

Az utóbbi ellenére nekem így szimpatkus az úriember. Szép lassan mindenki az, akit a mainstream elítél. 

baudet_a_covid_rulet_tb.jpg

A KÖNYVÉNEK A STÍLUSA

érdekes. Mert nem csupán tényeket állít szembe az arcunkba pacsmagolt sok kamuval szemben, nem csak statisztikákat hoz, nem csupán forrásokat jelöl meg mindennek az alátámasztására, amit mond, nem csupán összefüggésekre, ellentmondásokra mutat rá, hanem mindezt keveri a saját és a pártja útjával, fejlődésével, történetével is. 

Egyébként mindezt nagyon világosan, olvasmányosan műveli. A kötet vaskos ugyan, de szellősen szedett. Én tegnap este kezdtem olvasni, ma dolgozni mentem, s jó, hogy útközben is olvastam, de máris a felénél tartok. (Aztán másnap hajnalra, halottak napja napfelkeltére ki is olvastam. Nem olvastam egész éjjel.) Mondjuk azért is, mert nem csupán a stílussal vagyok nagyon kibékülve, hanem azért is, mert nagyon érdekel, amit mond. 

MIT MOND A KÖNYV?

Hát nagyjából erről beszéltem a hosszú bevezetőmben: hogy a Covid három éve gigantikus átverés volt. Sorra veszi a pandémia fő témáit, Nagyon röviden, mert ha hosszan tenném, az már maga a könyv.

• a világjárvány előzményeit (mert ilyen is volt ám!)

2019-ben két szimulációt is tartottak. Egyet az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériuma, Crimson Contagion néven, a másikat a John Hopkins Center for Health and Security, Event 201 néven. Az első szimulációban egy Kínából érkező vírus nagyszámú, légúti megbetegedéssel járó halált okoz. A másodikban egy rendkívül fertőző koronavírus okozza a járványt. Micsoda előrelátás!

Ez csak két, általam kiemelt előzmény. 

Bill Gates és felesége, már 2000 óta oltásokban gondolkodott és kettejük alapítványa az egyik legbefolyásosabb egészségügyi alapítvány. Gates rendszeres résztvevője a Világgazdasági Fórum davos-i találkozóinak. Ahogyan az EU-t vezető Ursula von der Layen és Klaus Schwab is. 

• a vírus származását

A denevér nem kétséges. A wuhani piac annál inkább. De Wuhan maga ismét bizonyos. Ahogyan az is, hogy a létező wuhani laboratórium nem elszigetelt, kizárólag kínai kézben levő, Kína által szponzorált kutatásokat,kísérleteket folytatott. 

• valós veszélyességét

Volt/van vírus. Betegséget okoz. Súlyosabbat mint a normál influenzavírusok. Halált is okozhat. De a normál influenzavírusok is rendszeresen megteszik ezt. A SARS-CoV-2 vírus veszélyességének a súlyossága a megszokott influenzavírusokkal összehasonlítva, a számok alapján nagyjából ugyanaz, a különbség voltaképpen elhanyagolható, alig súlyosabb mint bármelyik másik vírus. Sajnos az idősebb korosztály tagjainak szokása belehalni a normál influenzába is. 

(Itt azért megálltam egy pillanatra. Rendben, hogy a statisztika nem az egyénnel foglalkozik, de azért ezen a ponton eszembe jutott egy harcosan Covid-szkeptikus ismerősöm, aki nagyon mélyen belevetette magát a pandémia egyes részterületének a megvizsgálásba, és lesújtó lett a véleménye. Aztán Covidos lett, enyhe lefolyással. Már kezdett jobban lenni, aztán egy reggel mégsem ébredt fel. Ötvensokéves volt. Mindössze. A részemről ő volt az egyetlen, aki követlenül a járvány áldozata lett és ismertem is.)

• a többlethalálozás kérdését

A könyvben természetesen nem szerepel, de egy ismerősöm 2021 vége felé, a járvány második évében kutakodott kicsit a KSH-oldalán a halálozási adatok között. Arra jutott, hogy 2019-ben több ember halt meg Magyarországon mint 2020-ban és 2021-ben, amikor is, ugye, tombolt a gyilkos vírus.

Baudet nem pontosan ezt mondja. Ő Walse-t és Hollandiát nézi. Ahol is 2020-tól valóban emelkedett az elhunytak száma. De azt mondja, egy-két év adata nem nyújt valós képet, tíz-húsz éves periódusokat kell vizsgálni. Ha így teszünk, akkor kiderül, hogy például Hollandiában a húsz évvel ezelőtti számok magasabbak voltak mint manapság. Amikor is, ugye, nem volt brutálisan gyilkos világjárvány. Aztán a 2010-es évek közepére a halálozási ráta csökkenni kezdett. Majd az utóbbi években megint emelkedni. A mostani emelkedések mögött viszont nem a pandémia áll, hanem a társadalom elöregedése. Még akkor is, ha gyakorlatilag akkor is a Covid a halál oka, ha a villamos üt el. 

• a karantén hatékonyságát, a társadalom bezárását

Komplett országok lezárására a történelemben nem volt még példa. A karantén ötletgazdája Kína volt, amikor lezárta Wuhan tartományt. A kínai karantén atyja Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke Wuhan le- és bezárásával példát mutatott, amit a davos-i nagyfejek központi figurája, Klaus Schwab is elismerésre és követésre méltónak talált. Annak ellenére, hogy a kétezres évek elején a WHO ajánlásaiban mind a teljes társadalomra vonatkozó karantén, mind a szájmaszk használata a nem célra vezető megoldások közé került. Az előbbi mert nem véd meg semmitől egy már fertőzött társadalomban, az utóbbi meg ugyanezért. 

Készültek már felmérések a karantén társadalomra gyakorolt hatásáról. A legjelentősebb, első pillantásra is világos következmények, hogy emelkedtek a családon belüli erőszak és a depressziós esetek százalékarányai. A szociális kapcsolatok elsorvadásának a hosszú távú hatásairól még nem sokat tudunk. 

A munkahelyem idősei három hónapokig voltak a szobájukba zárva. A folyosóra sem mehettek ki. A saját, egyáltalán nem tudományos megfigyelésem alapján elképesztő volt, milyen mentális és fizikai állapotban voltak, amikor a karanténjük véget ért. 

• a vakcinák hatékonysága, mellékhatásai

  • A vakcinagyártók nem vállalnak felelősséget az oltások következményeiért (ezt írásba is adták, és a következmények miatt mossák a kezüket)
  • A kormányok sem vállalnak semmiféle felelősséget, ők csak kötelezővé teszik a beadatást.
  • A munkaadók sem vállalnak semmiféle felelősséget, ők csak érvényesítik a kormányok akaratát.
  • Természétesen a beadó orvosok sem vállanak felelősséget, ők csak parancsra és kényszerből cselekszenek.
  • De aki nem adatja be magának az oltások tömkelegét, az felelőtlen! 

Kezdetben egy oltásról volt szó. Aztán kettőről. Majd háromról. Négyről. Ahogy szaporodtak a vírus mutáció, úgy szaporodott az oltások száma. Ma kb. 18.000 mutációt tartanak nyílván. :-D

A beoltottak is megfertőződtek, vírushordozók is lehettek, megbetegedhettek, sőt meg is halhattak. De ahogy idéztem Orbán Viktort (aki nem a saját gondolatát tolmácsolta, hiszen ugyanezt mondta a többször oltott, majd Covidossá lett Biden is), a járvány meg nem szüntéről az oltatlanok tehettek. Looogika! Egyébként ezt a maszlagot nagyon sokan megették. A félelemben élő ember számára elég egy jól felépített ellenségkép. 

Az oltások mellékhatásairól ma sem sokat hallani. Pedig vannak. Nem kevés, nem elhanyagolható, akár tartós megbetegedéshez vagy halálhoz is vezető mellékhatások. 

• az oltottsággal kapcsolatos zsarolásokat, a személyi- és a szólásszabadság megszűnését

Akinek nem volt oltási igazolványa, nem mehetett rendezvényekre és nem léphette át a határokat. Kvázi a kormányok megzsarolták a lakosságaikat, hogy félkész, mellékhatásokkal bíró, genetikai alapú oltóanyagokat adassanak be maguknak. (Jó, a négy anyagból kettő volt ilyen.)

Több munkaterületen, ágazatban kötelezővé tették az oltásokat. Ha valaki ezt megtagadta, elveszíthette a megélhetését. 

A Coviddal, az intézkedésekkel kapcsolatos ellenvéleményeket cenzúrázták az interneten. Erre a Facebook, a Googe, a YouTube már évekkel a pandémia előtt tudatosan készült.

Semmi nem kerülhetett ki a nyilvánosság elé, ami a hivatalostól eltért. (Az, hogy a hivatalos is napról napra változott, más kérdés.) A legkevesebb, hogy az adott oldal letiltotta a felhasználót, hozzászólót az a legkevesebb: voltak, akik ellen az ellenvéleményük miatt jogi eljárások indultak. 

Azokat, akik pedig értették is, amiről beszélnek, végképp elhallgattatták, lejáratták, lett légyenek a maguk szakterületén bármennyire is szakemberek.

A kétség, a kétely megfogalmazása, a feltárás, az összefüggésekre, logikátlanságokra való rámutatás szándéka pedig gyűlöletbeszéddé, rémhírterjesztéssé vált. Szabadon lehetett beszélni bármiről, ha az megegyezett a hivatalosan kimondható véleményekkel. Ahogyan a kommunizmusban volt: szabad ország szabad polgárai azt csinálják, amit szabad. 

A VALÓDI MONDANIVALÓ

Baudet arról nem beszél, hogy van-e megoldás. Pesszimista. Szerinte nincsen. Rossz világ vár ránk. Pont. A világ urai döntöttek és nincsen erő, amely ellenállhatna nekik. 

Olyan világ jön, amelyben aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. A technológián alapuló totális ellenőrzés, felügyelet rendszere. Amely rendszer egyszerre látja a személyes adatainkat, az egészségügyi állapotunkat és a bankszámlánk állapotát  De nem csupán látja, a viselkedünk, az illeszkedésünk alapján szankcionálja is. Aki nem lép egyszerre, nem kap meg bizonyos szolgáltatásokat. A központi rendszer simán letilthat bizonyos lehetőségeket. 

A Covid volt ennek a főpróbája, és nem volt vezető a világon, aki ne hódolt volna be a központi utasításoknak, bármiről szóltak is. 

Baudet azt mondja, világkormány érkezik a bal kettes vágányon, aminek nem lehet ellene állni, és olyan diktatúrt hoz magával, amilyen a Földön még soha nem volt, A világkormány uralmát meghatározott, konkrét személyek készítik elő, a nevükről listát is találhatunk a könyvben. 

POST SCRIPTUM

Eszembe sincsen konkrét politikai párt mellett kampányolni, de mert más politikai alakzat ezt szóba sem hozza, ki kell mondanom: a Mi Hazánk a napokban kezdett aláírásgyűjtésbe a WHO és a magyar állam szerződésének az aláírása ellen. A szerződés aláírása esetén ugyanis az állam pandémia esetén gyakorlatilag átadná a WHO-nak a vezetést.

Vagyis esély sem lenne bármire nemet mondani. Maga a tény, hogy ilyen szerződést akarnak aláíratni a tagállamokkal, előrevetíti, hogy lesz még pandémia. De hiszen ezt Bill Gates már előre megmondta... 

POST SCRIPTUM 2

Személyessel kezdtem, személyessel fejezem be. A könyv jó, informatív, olvasmányos, szemnyitogató. S torokszorító a mondanivalója, de a fő baj vele az, hogy kimondja, amit nem akarunk tudni: tetszik nem tetszik bábúk vagyunk, akik felett történnek az események. Maga Baudet is beismeri, naiv volt amikor a pandémia előtt azt hitte, valami beindult a világban, elkezdődött valami jobbra tolódás, és a baloldali, posztkommunista világurai hatalmát megtörheti egy ébredés. De ennek veszélyére a világurak is rádöbbentek, erre volt válasz a pandémia. 

Ami alatt elképesztő, mit meg nem mertek tenni a világ és az ország vezetői. S tették, mert tehették. 

Az ember amíg él, remél. Hogy nem következik be mindez. Hogy nem a szerettei idején következik be. De legalább nem az ő életének a idején. Vagy hogy ő maga ki tud majd tartani. (Nagyon nagy eséllyel nem fog tudni kitartani.) 

S közben az úthenger egyre közeledik, már hallani a hangját.

Kíváncsi vagyok, ez a bejegyzésem felkerül-e a Blogcímlapra? 

 Kárpátia Stúdió, Budapest, 2023, 384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637010187

9/10

2023 november egyedike, halottak napja. A múlt héten voltunk kint az óbudai temetőben. Már csak a kispesti, az erzsébeti és az Újköztemető van hátra. Nem tudom magamnak megmagyarázni, miért járok legalább így november elejének a táján temetőbe. Akikre gondolok, azokra gondolok temető nélkül is. Akikre nem, azoknak a sírjához eg minek kimenni. S még csak nem a testekhez megyek, mert jobbára vagy hamvasztott hozzátartozók vannak ott, vagy olyan régen temetettek, hogy már semmi sincsen belőlük. A halhatatlan lélekben meg nem hiszek. Viszont viszek a kőnek virágot meg mécsest. Pedig a mécsesgyújtás üdvözítő hatásában sem hiszek. Kész ellentmondás az egész... 

A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr4318247419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2024.04.10. 00:18:56

Agyhalott barom... ja, rémhír... ebbe a rémhírbe halt bele a tágabb családomból két ember, meg vagy öt netes ismerősöm, meg ki tudja hány régi híresség, színészek, zenészek stb.

Mohácsi Zoltán · https://mohabacsi-olvas.blog.hu 2024.04.10. 08:35:23

@Mesterséges Geci:
Szerintem kicsit felületesen olvastad az egészet tekintve.
süti beállítások módosítása