Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Alok Jha: 50 meghökkentő elmélet a világvégéről

2018. július 26. - Mohácsi Zoltán

alok_jha_50_megdobbentou_emelet_a_vilagvegerol.jpgNem tudom… Biztos velem van a baj, túl kockán gondolkodom. A cím alapján nem ezt vártam, holott voltaképpen a címről szól a könyv. S mégis és mégsem…

Valóban 50 világvége elméletről olvashatunk néhány oldalt, olyan reggeli melletti, wc-n ülős hosszban. Reális, valóban megeshető elméletekről. Voltaképpen az ember azon gondolkodik, a maják minek strapálták magukat, amikor ennyi profi öngyilkos módszerünk van? Na, jó, nem mind öngyilkos, van, ami nem tőlünk függ.

De ami hiányzott a könyvből, az a racionalitáson túli elméletek sora. Például a majáké. Például a keresztényeké, például akárkié, aki, ami transzcendens. S emiatt nagy hiányérzet maradt bennem. S nem pusztán azért, mert a biblikus forgatókönyv igen közel áll a szívemhez, tudniillik a próféciák szerint sem örök ez a világ, és nem vidám vége lesz, hanem mert nem pusztán összecsinálni szerettem volna magam a könyv olvastán, hanem egy kicsit spirituális kirándulni is. 

2,5/5

(2013)

HVG Könyvek, Budapest, 2012, ISBN: 9789633040843 · Fordította: Nagy Györgyi Eszter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr2314143739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása