Egy félművelt panelproli nagyon szubjektív olvasó-naplója a 21. század negyedéről

Moha olvasó-NAPLÓJA

Moha olvasó-NAPLÓJA

Földi László: Háború

A migráció egy volt bennfentes szemével

2021. június 16. - Mohácsi Zoltán

foldi_haboru.jpg

Folytatom a sort: ismét egy olyan értékelés következik, amely megfelelő hosszú: vagyis hozzám képest rövid. Elsősorban azért, mert a kérdésről már sokat olvastam, így sokat írtam is.

Ez a könyv a Gerilla második részének a következménye az olvasási listámon. A kiadójuk azonos: a Kárpátia Stúdió. Konkrétan a Gerilla utolsó, reklámoldalain nézegettem a kiadó egyebeit, úgy figyeltem fel rá.

Mert ki más lehetne illetékes a migráció kérdésében, mint a hírszerzés egykori vezetője? Hát lássuk!

Földi László személye

A gond ott van, hogy Földi László személye és a múltja erősen kérdésessé teszi azt, amit mond. Ugyanis Földi László személye nem problémamentes.

Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy voltaképpen a lényeg az, amit mond, nem pedig az, hogy ki mondja.

Ellentmondás ellentmondás hátán. Lássuk a tényeket!

Földi László a rendszerváltás előtt lett a belbiztonság tisztje. Vagyis anno az MSZMP tagja, aki a rendszerváltás után maradt, aki volt, mi tőbb, száguldva lépdelt felfelé a szamárlétrán. Egészen odáig, hogy gyakorlatilag az elhárítás vezetője lett. Nem semmi!

A rendszerváltás utáni eső baloldali kormány idején távolították el a pozíciójából, mert részese volt a baloldali politikusok megfigyelésének és a róluk való adatok gyűjtésének. 1999-ben minden ezt érintő vád alól felmentették.

Földi ezek után megalapította a Defend nevű örző-védő céget, amely később jelentősen bővítette a tevékenységi körét. A céget a Fidesz cégének tarották. Tény, hogy ritka sikeres vállalkozássá érett. (De hát Pénztáros Lölö is ritka sikeres vállakozó, akinek a sikere abban áll, ahogy ő maga mondta, hogy elképesztően jól tud pályázatokat írni.) Földi a vállalt vezetéséről a következő kormányváltás idején lemondott, hogy a dolgozóit megmenthesse, és a céget átadta Csintalan Sándornak.

Azóta hírszerzési szakártőként, íróként tevékenykedik. Ez, a jelenleg tárgyalt a harmadik kötete.

*

Tegyük a tényeket, ahová akarjuk! Lehet-e mindenkinek ilyen-olyan pozíciókban az aktuálisan fújó széltől független politikai meggyőződése? Még egy hírszerzés szakembernek vagy egy vállalatvezetőnek is? Vagy ez lehetetlen?  A pozíciók feltétlenül olyan ocsmány összefonódásokat hoznak létre, amelyek mindenképpen elítélendők és károsak?

Tud-e egy ilyen magas rangú ember objektív lenni a politikai eseményekkel szemben, vagy kikerülhetetlenül egykori gazdáinak a szócsövévé válik?

A csuda tudja...

foldi_haboru_fl.jpg

Amit Földi mond

az nagyon egyszerű. Ha megfelelően csillan vissza róla a fény, azt kell mondanunk, Földi konteó-hívő és Orbán-fan. Ha nem megfelelő szögből, akkor meg azt, ha egy egykor ilyen magas rangban és kiemelt pozícióban levő ember ezt mondja, akkor az úgy van!

Ha azonban úgy van, akkor hihetetlenül nagy bajban vagyunk!

Földi ugyanis azt mondja: nincsenek migráncsok, nincsen migráncsció: háború van, s ami zajlik, az megszállás. (Tudod, ahogyan a törökök Buda várát: bejöttek túrisztikázni egyet, aztán ki se mentek százötven évig. Csakhogy itt még nagyobb baj lesz, mint akkor volt.) Mert akiket beenged Európa, azok a legkisebb mértékben menekültek: sokkal inkább megszállók.

Aki ezt nem hiszi, annak nem kell utánajárnia, véresen meg fogja tapasztalni. Sajnos nem csak ő, hanem az egész társadalom. A társadalmunk. A kontinensünk. A civilizációnk...

Földi azt is mondja, hogy vegyük már elő a józan eszünket: hogy a viharba lehetne bárkinek szabadon kóricálni egy másik országban, anélkül, hogy hivatalosan lépett volna be oda? Meg azt is, hogy jön majd a döbi, kutyából szalonna, meg úthenger, mert ezek a most érkezők nagy ívben kakkantani fognak a befogadó társadalom közegére, elvárásaira, szocializációs követelményeire. Ezek legjobb esetben is az asztalra fognak székelni. Rosszabb esetben miután telekakálták, fel is robbantják.

De tudnod kell, hogy mindez nem a maguk kis összedugott buksijából pattant ki! Dehogyis! Felülről szervezett túristaprogram a migráció. Bármilyen megdöbbentő. S a fő szervezői maguk is fehér emberek.

Aztán még azt is megtudjuk, hogy a magyar kormány kezdettől fogva jól reagált az átvonulni szándékozó tömegekre. A kerítés szimbólum. Mármint azon kívül, hogy kerítés. Véd és üzen. Az üzenetet kezdi venni Európa. Csak még nem annyira komolyan, mint amennyire komolyan kellene vennie. Tudniillik háború van.

Vagyis, ha úgy vesszük, Földi semmi újat nem mond a könyvében. Innentől megfontolandó, hogy ha ugyanazt mondja, amit a többiek, akkor az egykori pozíciója ad-e valami pluszt a mondanivalójához?

A „rasszista, náci, nevetséges Fidesz”

Ezt nem én mondom, ezzel van/volt/lesz tele a balodali sajtó. Hogyan máshogyan lehet rosszabb egy kormány mint ha mindez egyszerre. Meg még homofób is. Naná! Orbán még alacsony is. Úgy van, mint Hitler volt. Hát ezért FidSS, komám! Szittya Napóleon. Úgy ám!

Az a baj, hogy innentől már gusztustalan belháborús politika az egész. Miközben a migráncs-kérdés nem erről szól. Nem Magyarországról. Nem Orbán Viktorról. Nem a NER-ről és az ő mindenható kétharmadáról.

A magam részéről elképedek, amikor ezt a kérdés Orbán Viktor gyűlöletkampányaként tálalják. Meg a Fidesz megosztó politikájaként. Amikor már hol is vannak a migránsok, és mi is a helyzet velük? (Ehhez némi irodalmi ajánlást találsz a bejegyzés alján.)

Kriszta gyám volt a gyermekvédelemben. 2016 körül Röszke környékén jártunk. Kriszta mesélte, hogy a nagyszüleinek arrafelé van egy viszonylag nagy barackosa. Illetve volt. A nagyszülők ebből a barackosból tartották volna fent magukat. De most nem tudják, mi lesz, mert a migránsok lelegelték a barackost, teleszemetelték, teleszarták a barackost, termés semmi nem maradt, és még fákat is döntöttek ki. S nem az ő gyümölcsösük az egyetlen, ami az ebek harmincadjára jutott.

Számomra az első pillanattól fogva érthetetlen volt az a hozzáállás, hogy a migránsoktól is elvárni a törvényességet embertelenség. Az hogy az országunkban való törvényes tartózkodás, a törvényes belépéssel kezdődik, számomra evidencia.  S ha ezt a kormány megköveteli, akkor az nem populista, rasszista szemétláda, hanem végzi az egyik felsdatát. Szerintem amit akkor tettek, az egyetlen ésszerű lépés volt. S bármelyik oldalról tette volna ezt bármilyen kormány, csak egyet lehet vele érteni.

Nem mellesleg, anélkül, hogy aktuál- vagy helyi politizálni szándékoznék, tény, ami tény, Európa, elsősorban Németország már kiskutya-mód rázza a füleit migráns-ügyben, és kezdik belátni, hogy a magyar kormány reakciója nem volt badarság, tán még követendő is.

Egy másik gyám ismerősöm mesélte, hogy a munkája végett kapcsolatba kellett kerülnie migráns fiatalokkal (?). A gyerekek közül többen ránézésre vagy harminc évesek voltak. S volt amelyiket már a harmadik nevén regisztrálták. Az ismerősöm felismerte. A fickó is őt. Csak vigyorgott és szemrebbenés nélkül hazudta az új adatokat. Az ismerősöm negyon nem kedvelte. Őt sem. S teljesen egyetértett a kormány szigorúságával. A mostanságos reakció szerint nem Fideszes.

Teszem hozzá az ismerősöm kicsit sem rasszista. Tudod, miért vagyok ebben biztos? Félvér a gyermeke, és nem megerőszakolták. Már ha tudni akarod.

Csak eljutok szép lassan ahhoz, amit mondani akarok...

Kérdés, hogy Földi esetében mit nézünk? Azt, amt mond, vagy azt, hogy milyen kapcsolatokkal a háttérben mondja? S mérlegeljük-e, hogy milyen pozíció ismereteinek a birtokában állítja, amit állít?

A róla szóló Wikipédia szócikk azt mondja, egy elszólása és egy komolyan nem vett figyelmeztetése után Tarlós István kirúgta a biztonságtechnikai szakértő állásából. Úgy gondolom, nem azért amit kimondott, hanem azért, mert kimondta. 

Úgy gondolom, a volt pozíciója tudatában a könyve semmi különöset nem tartalmaz. Valójában csak egy tematikus cikkgyűjtemény. S mindaz, amit mond manapság már nem újdonság. Sőt... Ha rosszmájú baloldali lennék, azt mondanám, azért mondja, amit mond, mert az volt, aki. Megvették. De nem vagyok sem rosszmájú. Sem mai, politikai értelemben vett baloldali. 

Ezzel együtt olvasmányos, érdekes, amiről beszél. De az eddig ismertekhez sok mindent nem tett hozzá. A könyve éppen azért érdekes, mert Földi az volt, aki. A baj csak az, hogy csak ezért.  

 

Kárpátia Stúdió, Budapest, 2019, 296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155374401

6/10

2021 júniusa, Ebihal Büfé nyárnyitó sörözés, Benkő Zsolt koncerttel

 

 AJÁNLOTT IRODALOM: 

  • Pokol Béla az Európa végnapjai című könyvében a demográfiára helyezte a hangsúlyt.
  • Oriana Fallaci a Harag-trilógában (A harag és a büszkeség, Az értelem ereje, Az utolsó interjú) az ésszel átgondolt tények által kiváltott harag szempontjából üvöltötte világgá Európa féltését. Főleg az első kötet az ütős.
  • Az azóta tragikusan elhunyt Udo Ulfkotte a menekültiparban levő pénzt emelte ki a könyvében
  • Írt Drábik János is egy vaskos kötetet, az Egyvilágrend címűt. Ő Európa iszlamizációja tette a hangsúlyt. Szokása szerint tényeket dobált információkra, ember legyen a talpán, aki követni tudja őt, és főleg észben tartani az infókat. (jé, erről nem írtam értékelést!)
  • Vaclav Klaus és Jiři Weigl Népvándorlás címmel készítettek egy útmutatót a jelenlegi migrációs válság megértéséhez. 

AJÁNLOTT SZÉPIRODALOM: 

A bejegyzés trackback címe:

https://mohabacsi-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr8016594422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása